“Manisa’dan Dünya’ya” projesi başladı

“Manisa’dan Dünya’ya” projesi başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknokent ile Manisa Uluslararası Öğrenci Derneğinin (MUDER) ortaklığında düzenlenen ve T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen “Manisa’dan Dünya’ya” projesi, Teknokent binasındaki açılış töreni ve sonrasında yapılan eğitim ile 1 Ekim 2018 tarihinde başladı.
MUDER Başkanı Osman Güreser ve MUDER Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Kara’nın yaptığı açılış konuşmaları akabinde Doç. Dr. İlkay Dilber tarafından Dış Ticaret eğitiminin birinci dersi verildi.  Yoğun talep gören proje kapsamındaki eğitimler ilerleyen günlerde devam edecek.
Sadece eğitim faaliyetlerinden oluşmayan proje kapsamında; Manisa Celal Bayar Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin dış ticaret eğitimi alması, Manisa’nın önemli işletmelerini ziyaret etmesi, Manisa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezmesi, ihracata yönelik staj imkânı elde etmesi ve böylece reel ihracat bağlantısı kurmasına olanak sağlanması hedefleniyor. Ayrıca Manisa ve bölgesinde faaliyet gösteren sanayi, tarım ve turistik işletmelerin gezilmesi, sertifikalı dış ticaret eğitimi alan öğrencilere, dil ve ülke potansiyeline göre; bölgemizde üretilen ürünlerin ihracata yönelik pazar araştırmalarının yapılması, talep olması durumunda reel ihracata öğrenciler tarafından katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Proje kapsamındaki öğrencilerden alınan özgeçmişler, gezilen işletme ve kurumlara sunulacak, işletmelerin ihtiyaç duyduklarında bu öğrencilere iş teklifi sunması sağlanacak. Bölgemizde bulunan ihracat ürünlerine yönelik seminerler ile ihracat konusunda teorik ve pratik eğitimler almaları da sağlanacak. Proje ile hedeflenen hususlar başarıldığında, ülkeler arası dış ticaret hacmimizin ve ihracat miktarımızın da artacağı ön görülüyor. Ayrıca kültürel bağın kuvvetlenmesine de vesile olacak bu proje ile ülkeler arası daha değerli ilişkiler kurmak da mümkün olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir