Dünya’nın En Gelişmiş Üç Boyutlu Yazıcısı Manisa Teknokentte

Dünya’nın En Gelişmiş Üç Boyutlu Yazıcısı Manisa Teknokentte

Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle Temmuz 2018 itibariyle başlayan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.’ye ait “Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma ve Eğitim Merkezi (MCBÜ-AKÜM) Güdümlü Projesi” kapsamında, ilk 6 ay için planlanan teknolojik yatırımlar tamamlandı.
MCBÜ AKÜM güdümlü projesi ilerliyor
Projenin en önemli kalemlerinden olan HP Jet Fusion 4210 Üç Boyutlu Yazıcı başta olmak üzere Faro Faroarm Quantum S Lazer Tarayıcı, Silikon Kalıplama Makinesi ve Fırını, Kumlama Cihazı, Boyahane ve fırını ve Zortrax M200, Zortrax M300 ve Stratasys Objet30 Pro üç boyutlu yazıcılar Merkez bünyesine katıldı ve devreye verildi. Ayrıca lisansı alınan Ansys Ansys Mechanical Enterprise ve Ansys CFD Enterprise yazılımları ile kurulan merkezin teknolojik altyapısı güçlendirildi.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, “Özellikle Türkiye’de ilk defa kurulumu yapılan ve Dünya’nın en gelişmiş üç boyutlu yazıcısı olan HP Jet Fusion 4210, kullandığı MJET teknolojisi ile muadillerinden 10 kat daha hızlı üretim yapabiliyor. Ayrıca yüksek ölçüsel hassasiyeti ve yüksek geri dönüşüm oranıyla uygun parça başı maliyet sunuyor. Bu özelliğiyle bir prototipleme sistemi olmanın ötesinde, üretim sistemine dönüşümü temsil ediyor. Otomotiv, Beyaz Eşya, Havacılık vb. birçok endüstri için parça üretimi yapabilecek olan yazıcı, özellikle medikal sektöründe müşteriye özel protez vb. parçaların üretimi için de ideal.
Diğer yandan lazer tarayıcı ve optik tarayıcı ile tersine mühendislik, kıyaslama ve kalite kontrol hizmetlerinin verilebilmesi ile ilgili kapasiteler de oluşturuldu. Silikon Kalıplama Makinesi, diğer üç boyutlu yazıcılar, merkezde önceden mevcut olan CNC’ler ile birlikte komple bir prototipleme tesisi özelliği de kazanıldı” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir