TEKNOFEST 2019

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, ülkemizin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen ve 17.09.2019 tarihinde açılışı yapılan TEKNOFEST 2019 festivaline Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde faaliyet gösteren firmalarımız da katılım sağlamıştır. Özellikle Üniversitemizin Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan Ayşe Ertaş ve Nobatgeldi Geldimammedov’un ön kuluçka aşamasından itibaren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde çalışmalarını sürdürerek 2018 yılında kurdukları kuluçka firması Covisart’ın simülatörü festivalde görücüye çıkmıştır. Birçok uçak ve kara taşıtına dönüşebilen sanal ve arttırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılan simülatör TEKNOFEST’te büyük ilgi görmüştür. Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Fatih Kacırda Covisart’a ait standı ziyaret etmiş ve proje ile ilgili bilgi almıştır. Ulusal basına yansıyan bu projeye destek sözü vermiştir.