Yaşar Üniversitesi BİGG-Y Programı

TÜBİTAK’ın girişimcilere 150.000 TL hibe destek sağladığı, Üniversitemizin ve Manisa Teknokent’in de uygulayıcı paydaşlarından olduğu Yaşar Üniversitesi BİGG-Y programının ön başvuru süreci başlamıştır.
Bu programa başvuracak olan girişimciler, kabul edildikleri andan itibaren girişimcilik seminerlerine ve eğitimlerine katılma hakkı kazanacaklar, eğitim programı boyunca profesyonel iş rehberleri desteğinde fikirlerini iş planlarına dönüştürerek Tübitak’tan 150.000 TL tutarındaki hibeyi almak için hazırlanacaklardır.
Yaşar Üniversitesi BİGG-Y programının başvuru koşulları aşağıda sunulmuştur.
Programa ön başvuru tarihi itibariyle örgün öğrenim veren üniversitelerin;
. Herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci,
. Yüksek lisans veya doktora öğrencisi,
. Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini en çok 10 yıl önce almış kişi, aşağıda belirtilen şartları taşıması halinde başvurabilecektir;
. Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak,
. Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak.
Program hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve başvuru yapmak http://bigg-y.yasar.edu.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.